Milano EXPO Eesti paviljonis avati jaanipäeval Eesti restoran

25.06.2015

25. juuni 2015

Restorani operaator Kitchenmood pakub paviljoni külastajatele rukkipõhiseid suupisteid ja Eesti õlut. Esimesed restorani päevad on osutunud menukaks.

Eesti restorani menüüsse kuuluvad lisaks mullu EXPO tänavatoidu konkursi võitnud kilu-rukkitaskule ka näiteks vürtsikad kilupallid, porgandi-cappucchino, seakoot hapukapsaga, magusad rukki-šokolaadipallid ja mõistagi Eesti õlu. Toidud valmistatakse küll peamiselt kohalikust toorainest, kuid Eesti retseptide ja koka juhendamisel. Eelmisel nädalal töötas Milanos menüü ettevalmistamisel koos Itaalia kokkadega ka Eesti hobikokk Toivo Kratt, kes võitis eelmisel suvel oma kilu-rukkitaskuga tänavatoidukonkursi. Kilud ja rukkileib viiakse Itaaliasse kohale Eestist.

“Väga tore, et teiste paviljonide pitsade, sushide ja hamburgerite vahel nüüd ka Eesti kiluvõileiba pakutakse. Jääb loota, et rukkitasku, mis Eesti tänavatoidu konkursil kõige enam populaarsust kogus, kujuneb sama menukaks kui meie paviljoni arhitektuur ja kiiged. On aeg Eesti tervislik toit maailmakaardile tuua,“ ütles EXPO Eesti esinduse juht Andres Kask.

Eesti paviljoni operaatoriks on Milanos tegutsev toitlustusettevõte Kitchenmood, mis tegeleb peamiselt catering-teenuste osutamisega. Lisaks igapäevasele restoranitoitlustusele on operaatoril plaanis korraldada Eesti paviljonis ettevõtetele ka üritusi ja pidulikke vastuvõtte. Nädal tagasi korraldaski juba Colonna Kinnisvara Eesti disainerite moeetenduse ja suurejoonelise õhtusöögi oma klientidele.

Eesti restorani avamine oli plaanis koos kogu paviljoni avamisega, kuid viibis, sest algselt restorani opereerimisest huvitatud Itaalia ettevõte loobus koostööst vahetult enne avamist.

Maailmanäitus EXPO Milano toimub 1. maist kuni 31. oktoobrini 2015. 140 näitusel osalevat riiki pakuvad meelelahutust ja uusi teadmisi ning põnevust igas vanuses külastajale.

X