Vaata peasisu

2014. aasta oli turismis rekordiline

EASi ja KredExi ühendasutus
12. veebruar 2015
2 min

12. veebruar 2015

Äsja avaldatud statistikaameti andmete kohaselt oli möödunud aastal Eestis majutatud turistide arv kõigi aegade rekordiline, ületades 3 miljonit.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on tõus selge märk sellest, et oleme teinud õigeid otsuseid nii koduturul kui ka sihtturgudel. „Majutatud turistide arvult oli ülekaalukas kasv siseturismis, sellele järgnesid Soome, Saksamaa, Läti ja JaapanLisaks neile jõudis uue rekordini ka turistide arv USAst ja Hiinast. Soome ja läti turistid tegid juba mitmendat aastat järjest uue rekordi. Lätlasi meelitasid siia meie atraktsioonid, näiteks Lottemaa, AHHAA keskus, heal tasemel spaad ning kultuuri- ja spordisündmused. Soome turistide arv jõudis uue rekordini Tallinnas, Tartus, Harjumaal ja Lääne-Virumaal. Soomlasi toob siia lisaks eelnevale meie parem teenuste hinna ja kvaliteedi suhe,“ lisas Mutso.

Võrreldes näiteks naabrite Soome, Läti ja Leeduga olid meie 9. kuu näitajad kõige paremad. “Prognoositult vähenes turistide arv Venemaalt, eriti aasta viimastel kuudel.  Seda mõjutas nii rubla kursi langus kui ka reisikorraldajate pankrotilaine Venemaal. Langus oli aasta kokkuvõttes kümme protsenti,“ selgitas Mutso.

EASi turismiarenduskeskus panustas 2014. aastal näitena laulu- ja tantsupeo ning auto24 Rally Estonia rahvusvahelise tuntuse suurendamisse. Samuti väärib tähelepanu Lottemaa avamine ja Euroopa suurima ekstreemspordivõistluse  Simple Sessioni Eestisse toomine. EASi tegevuste kaudu said Eesti kohta teavet 627 ajakirjanikku ja 1657 reisikorraldajat üle maailma. Sealjuures on VisitEstonia globaalne Facebook’i leht eesti lehtedest suurima fännide arvuga (129 500 fänni).

„Sel aastal panustame jätkuvalt Eestisse tuntuse suurendamisele üle maailma. Selleks aitame Eesti turismiettevõtetel luua kontakte sihtturgudel, toome Eestisse rahvusvahelist meediat ja paneme õla alla projektidele, mis suurendavad Eesti väljapaistvust erinevates riikides,“ loetles Tarmo Mutso EASi mõningaid tegevusi sel aastal.

Jaga postitust

Tagasi üles